Siirry pääsisältöön

Mikä on yhteiskäyttöauto ja kuka sitä saa käyttää?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Mikä on yhteiskäyttöauto ja kuka sitä saa käyttää?

YH Kodeilla haluamme varmistaa sujuvan arjen jokaiselle asukkaalle. Samalla kiinnitämme huomiota ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Siksi olemme tuoneet asukkaiden käyttöön yhteiskäyttöautoja, jotka ovat myös taloudellisia. Yhteiskäyttöauton etuihin kuuluu myös se, ettei sinun tarvitse huolehtia auton huollosta, vakuutuksista tai renkaiden vaihdosta — maksat vain käytöstä.

“Auto on hyvin varusteltu; siitä löytyy esimerkiksi vakionopeudensäädin ja peruutuskamera. Sitä on todella mukava käyttää ja tykkään ajaa sillä pitkiä matkoja.”

Vesa, YH Kotien asukas

Millaiseen tarkoitukseen yhteiskäyttöautot ovat?

Yhteiskäyttöautoa voi hyödyntää monipuolisesti ja joustavasti eri tarpeisiin. Voit varata auton nopeaa asiointia varten, esimerkiksi silloin, kun postista pitää noutaa iso paketti. Voit myös varata auton viikonloppureissua varten.

“Käytän autoa pääsääntöisesti 1–3 päivän reissuihin. Lisäksi, jos kotona on päällekkäisiä menoja, yhteiskäyttöauto on varmistanut, että jokainen perheenjäsen pääsee menoihinsa.” 

Vesa, YH Kotien asukas

Onko yhteiskäyttöauton käyttäminen kallista?

Yhteiskäyttöautojen laskutus perustuu 15 minuutin tarkkuuteen. Esimerkiksi vartin mittaisessa päivittäisten asioiden hoidossa auton käytön hinnaksi tulee 1,50 €, mikä on selvästi halvempi kuin bussilippu. Hinnoittelumalli perustuu siis aina käytettyyn aikaan. Voit varata auton kolmeksi tunniksi, mutta jos käytät sitä vain kaksi, laskutetaan vain käytetystä ajasta.

“Todennäköisesti tulen luopumaan omasta autostani kokonaan, sillä yhteiskäyttöauto on edullinen, helppokäyttöinen ja sen varaaminen on vaivatonta.”

Vesa, YH Kotien asukas

Saanko ottaa lemmikin yhteiskäyttöautoon?

Saat ottaa lemmikin mukaan niihin autoihin, joissa on tassun kuva.

Mistä yhteiskäyttöauton löytää ja miten sen voi varata? 

Yhteiskäyttöautot ja niiden sijainnit löydät oma.yhkodit.fi-sivulta. Löydät sivulta myös tarkemmat ohjeet auton varaamisesta. Yhteiskäyttöautoja on tällä hetkellä Tampereella Vuoreksessa, Epilässä ja Linnainmaalla. Marraskuussa 2024 Hatanpäälle tulee pakettiauto yhteiskäyttöautoksi ja vuoden loppupuolella Turun Skanssiin on tulossa yhteiskäyttöauto.

Kokeile yhteiskäyttöautoa ja koe huoleton sekä ympäristöystävällinen autoilu!

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Mitä tehdä, kun koira haukkuu asunnossa?

Satunnainen haukahtelu kuuluu normaaleihin elämisen ääniin, mutta mitä tehdä, jos koira haukkuu naapurissa päivisin omistajan ollessa poissa?
Lue lisää
Mitä tehdä, kun koira haukkuu asunnossa?