Siirry pääsisältöön

Miten voisin tutustua naapureihin?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Miten voisin tutustua naapureihin?

YH Kotien yhteisiä tiloja kannattaa ehdottomasti hyödyntää, kun luot kestäviä suhteita naapurustoon. Lapsille on useimmissa YH Kotien pihoissa leikkipaikat, mutta myös aikuiset voivat hyödyntää yhteistä piha-aluetta. Esimerkiksi kesäaikaan yhteisillä viheralueilla on helppo järjestää kaikenlaista ohjelmaa, kuten grillijuhlat tai vaikka mölkkyturnaus. Muutamissa kiinteistöissä YH Kotien asukkaiden käytössä on kerhohuone.

Mitä kerhohuoneessa voi tehdä?

YH Kotien kerhohuone tarjoaa tilan asukkaiden hyvien naapurisuhteiden edistämiseen. Voit järjestää siellä esimerkiksi viikoittaisia peli-iltoja tai lukupiirejä. Lisäksi kerhohuonetta voi käyttää rentoutumiseen ja yhdessäolon hetkiin esimerkiksi elokuvailtojen tai musiikkihetkien merkeissä.

Voit varata kerhohuoneen myös itsellesi työskentelytilaksi tai tehdä opiskeluiden vaatimia ryhmätöitä opiskelukavereiden kanssa. Kerhohuoneita on käytetty myös lasten syntymäpäiväjuhlissa juhlatilana. Lisäksi kerhohuoneessa on mahdollista järjestää esimerkiksi asukkaiden kirpputoripäivä, jolloin tarpeettomat tavarat pääsevät uusiokäyttöön samalla kun voit tutustua naapureihisi.

YH Kodit kannustavat asukkaita osallistumaan aktiivisesti kerhohuoneen käyttöön ja tarjoavat tukea erilaisten naapurisuhteita edistävien tapahtumien järjestämiseen. 

Miten voin järjestää tapahtumia naapurustolle?

Haluatko vaikuttaa naapuruston yhteishenkeen suunnittelemalla tapahtumia tai osallistumalla päätöksentekoon asumiseen liittyvissä käytännön asioissa? Tule mukaan asukastoimikuntaan!

Asukastoimikunta on innostava vapaaehtoispohjainen ryhmä, joka koostuu omasta yhteisöstämme. Toimikunta pyrkii aktiivisesti edistämään yhteisöllisyyttä ja parantamaan asumisen mukavuutta. Liittymällä asukastoimikuntaan saat mahdollisuuden vaikuttaa naapuruston tapahtumiin, hankintoihin ja muihin käytännön asioihin. Tule mukaan luomaan yhdessä viihtyisämpää asuinympäristöä!

Lue lisää asukastoimikunnasta

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Mitä tehdä, jos naapuri metelöi?

Naapurisopu edellyttää molemminpuolista huomaavaisuutta, sillä kun kaikki ottavat toisensa huomioon ja antavat myös toisilleen tilaa elää, naapureiden välit pysyvät kunnossa ja taloyhtiön henki säilyy hyvänä.
Lue lisää
Mitä tehdä, jos naapuri metelöi?