Siirry pääsisältöön

Onko YH Kodeilla esteettömiä asuntoja iäkkäille asukkaille?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Onko YH Kodeilla esteettömiä asuntoja iäkkäille asukkaille?

Miten esteettömyys on huomioitu asunnoissa?

Esteettömien huoneistojen erityispiirteitä ovat väljyys sekä käytännöllisyys ja ne näkyvät esimerkiksi seuraavasti:

  • Keittiön kaapit on asennettu niin, että niihin yltää helposti ilman kurkottamista.
  • Ovien edessä on esteetön kulkureitti varmistamassa helppoa kulkua.
  • Kylpyhuoneisiin on asennettu korotetut wc-istuimet. Tarvittaessa kylpyhuoneisiin on mahdollista asentaa tukikaiteet tukemaan turvallista liikkumista.

Mukavuutta ja turvallisuutta tuovat lisäksi muun muassa ovipuhelinjärjestelmä sekä automaattinen paloilmoitus- ja sammutusjärjestelmä.

Missä senioriasuntoja on?

YH Kodeilla on tarjolla asuntoja Tampereella ja sen lähikunnissa sekä Turussa ja sen lähikunnissa. Tarkista vapaat ja vapautumassa olevat asunnot: 

Tampereen seudun asunnot

Turun seudun asunnot

Miten senioriasuntoihin pääsee asukkaaksi? 

Senioriasunnot ovat ikärajoitettuja asuntoja, eli niissä on vähimmäisikäraja. Ikärajoista löytyy tarkemmin tietoa asuntokohtaisista esittelyistä. Lisäksi osassa asuntoja asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan/hakijoiden terveydentila. ARA-asuntoja hakiessa hakemukseen tulee liittää myös tietoja varallisuudesta. Lisätietoja toimitettavista ja huomioitavista yksityiskohdista löytyy kunkin haettavan asunnon lisätiedoista.

Asuntoja voi hakea täyttämällä asuntohakemuksen YH Kotien kotisivuilla. Hakemukseen voi liittää kaikki kiinnostavat asunnot. Asuntohakemuksen voi tehdä myös toimistollamme aukioloaikojen puitteissa tai toimittaa tulostettuna hakemuksena. Otamme yhteyttä, kun toiveisiisi ja elämäntilanteeseesi sopiva asunto löytyy. Asuntohakemus ja -tarjous eivät sido mihinkään, ja muuttopäätöksen voit tehdä asuntoon tutustumisen jälkeen.

Lue lisää asunnon hakemisesta

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Miksi astianpesukone täytyy tulpata?

Astianpesukone tekee arjen sujumisesta helpompaa ja kätevämpää. Mutta mitä täytyy huomioida, jos poismuuton yhteydessä otat hankkimasi astianpesukoneen mukaan uuteen asuntoon? Monet unohtavat, että astianpesukoneen tulppaus on yhtä tärkeää kuin sen oikea asentaminen. Miksi näin on? Tässä artikkelissa pureudutaan tähän kysymykseen ja annetaan vinkkejä siihen, että miten astianpesukoneen tulppaus tulisi hoitaa oikein.
Lue lisää
Miksi astianpesukone täytyy tulpata?