Siirry pääsisältöön

Saako YH Kotien asunnoissa tupakoida?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Saako YH Kotien asunnoissa tupakoida?

Tupakoinnin vaikutukset asuinkiinteistöissä ovat moninaiset ja ulottuvat yksilöiden terveyden lisäksi myös yleiseen viihtyvyyteen. Tupakansavu sisätiloissa aiheuttaa hengitysteiden ärsytystä, allergiaoireita ja muita terveyshaittoja niille, jotka eivät tupakoi. Naapuruston yhteinen ilmanlaatu kärsii, kun tupakansavu leviää helposti huoneistosta toiseen. Lisäksi tupakan haju voi jäädä pitkäaikaisesti huonekaluihin, tekstiileihin ja muihin pintoihin, mikä vaikuttaa asuntojen arvoon ja asukkaiden elämänlaatuun. Tämä voi olla erityisen ongelmallista siinä tapauksessa, mikäli asuntoon tulee uusia asukkaita, ja he joutuvat kohtaamaan edellisten tupakoitsijoiden jättämät jäljet.

Tupakoinnin kieltäminen vuokra-asunnoissamme:

Sitoutumisemme savuttomuuteen alkoi vuonna 2013, kun päätimme kieltää tupakoinnin vuokra-asunnoissamme. Tämä päätös perustuu haluumme suojella asukkaidemme terveyttä ja luoda asuinympäristö, joka edistää hyvinvointia.

Savuttomuus asumisoikeusasunnoissamme:

Vuodesta 2014 lähtien tupakointikielto on koskenut myös asumisoikeusasuntoihimme. Näin varmistamme, että kaikki asukkaamme voivat nauttia savuttomasta ympäristöstä, joka tukee terveellistä elämäntapaa.

Olemme käynnistäneet savuttomuuden hakemista kaikkiin asumisoikeusasuntoihimme. Savuttomuutta haetaan paikkakunnan terveysviranomaiselta. Osa kiinteistöistämme on saanut jo päätöksen savuttomuudesta.

Parvekkeiden ja terassien tupakointikielto:

Tavoitteenamme on vähentää tupakoinnin haittavaikutuksia entisestään, ja siksi olemme ottaneet käyttöön parvekkeiden ja terassien tupakointikiellon syksystä 2020 alkaen uusille sopimuksille. Näin haluamme minimoida savun leviämisen mahdollisuudet ja suojella kaikkia asukkaitamme terveydellisiltä riskeiltä.

Poikkeustapaukset ja oikeudet:

Jotkut asukkaamme ovat voineet solmia sopimuksia ennen parvekkeiden ja terassien tupakointikiellon käyttöönottoa. Tässä tapauksessa heillä on edelleen oikeus tupakoida omassa asunnossaan, ellei kiinteistölle ole haettu ja myönnetty savuttomuutta. Kuitenkin rohkaisemme kaikkia asukkaitamme harkitsemaan tupakointia vastuullisesti ja huomioimaan naapurinsa.

Yhteisön terveys edellä:

Yhteenvetona voidaan todeta, että savuttomuus on askel kohti terveellisempää, ympäristöystävällisempää ja yhtenäisempää asuinympäristöä. Se tarjoaa monia etuja, jotka vaikuttavat positiivisesti niin yksilöihin kuin koko yhteisöön. Kun kaikki asukkaat noudattavat savuttomuussääntöjä, se vähentää konflikteja ja luo positiivisen asuinympäristön. 
 
Kehotamme kaikkia asukkaitamme huomioimaan naapurinsa ja noudattamaan tupakointisääntöjämme. Käytäthän tupakkapaikkoja, jotka on erikseen merkitty. Näin varmistamme, että jokainen asukas voi nauttia puhtaasta ilmasta ja terveellisestä asuinympäristöstä. Kiitos yhteistyöstä savuttoman ympäristön luomiseksi!

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Onko YH Kodeilla esteettömiä asuntoja iäkkäille asukkaille?

YH Kodit tarjoavat asumisvaihtoehtoja kaikkiin elämän eri vaiheisiin. Asuntotarjonnasta löytyy myös asumisratkaisuja, joiden suunnittelussa on käytetty erityistä huolellisuutta esteettömyyden ja ikääntyvien asukkaiden tarpeiden huomiointiin. Ammattitaitoinen suunnittelu yhdessä uusimman tekniikan kanssa tekevät asumisesta helppoa, turvallista ja mukavaa. Samalla esteettömyyden huomioimisella edistetään sekä yhdenvertaisuutta että elämän kestävää asumista.
Lue lisää
Onko YH Kodeilla esteettömiä asuntoja iäkkäille asukkaille?