Siirry pääsisältöön

Etsitkö kotia suoraan oppilaitosten läheisyydestä? Tutustu YH Koteihin!

Aihe: Asunnon hakeminen

Etsitkö kotia suoraan oppilaitosten läheisyydestä? Tutustu YH Koteihin!

Asuntoja koulujen läheltä

Tampere

Tampereella YH Kodit tarjoaa useita asuntoja lähellä kaupungin tärkeimpiä oppilaitoksia. Tampereen ammattikorkeakoulun ja Mediapoliksen kampusten läheisyydessä on runsaasti vuokra- ja asumisoikeusasuntoja, jotka sijaitsevat kävelyetäisyydellä kampuksista. Myös Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen ja Poliisiammattikorkeakoulun ympäristössä löytyy useita vaihtoehtoja, jotka takaavat lyhyen matkan opiskelupaikalle.

Selaa Tampereen asuntoja

Turku

Turussa YH Kodit tarjoaa loistavia asumisvaihtoehtoja yliopiston ja ammattikorkeakoulujen läheisyydessä. Esimerkiksi Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun kampusten läheisyydessä sijaitsevat vuokra- ja asumisoikeusasuntomme tarjoavat opiskelijoille mukavan ja käytännöllisen asumisen.

Selaa Turun asuntoja

Hyödyt oppilaitosten läheisyydessä asumisesta

Asuminen lähellä oppilaitoksia tarjoaa monia etuja. Lyhyet etäisyydet kouluun helpottavat arkea ja säästävät aikaa, joka muuten kuluisi matkustamiseen. Tämä voi myös vähentää matkakuluja ja stressiä, erityisesti tenttiviikkojen aikana. Lisäksi monet oppilaitosten läheisyydessä sijaitsevat alueet tarjoavat erinomaisia palveluita ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, kuten kahviloita, kirjastoja ja urheilupaikkoja, jotka tekevät opiskelijaelämästä mukavampaa ja monipuolisempaa.

Oletko harkinnut asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunto on mainio vaihtoehto, jos haluat yhdistää vuokra-asumisen joustavuuden ja omistusasumisen turvallisuuden. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero. Järjestysnumeroa haetaan ARAsta. Asukas maksaa asumisoikeusmaksuna 10-15 prosenttia asunnon valmistumisajan kokonaishinnasta, joka palautetaan pois muuttaessa. Lisäksi asukas maksaa kuukausittaista käyttövastiketta, joka vastaa asumiskuluja ja ylläpitokustannuksia. Asumisoikeusasunnossa asuessasi sinulla on myös mahdollisuus hakea asumistukea. Asumistukea voidaan myöntää seuraaviin asumismenoihin:

  • Käyttövastike: Asumisoikeusasunnon kuukausittainen maksu.
  • Erikseen maksettavat vesi- ja lämmitysmaksut: Vesimaksu hyväksytään asumismenoksi, jos maksat sen erikseen vuokran lisäksi (20 e/kk henkilöä kohden). Lämmityskulut hyväksytään, jos ne maksetaan erikseen vuokran lisäksi (46 e/kk yhdeltä henkilöltä, ja 16 e/kk jokaiselta lisähenkilöltä).
  • Asuntolainan korot: Voit saada tukea 73 % asuntolainan koroista vuoden 2024 loppuun saakka.

Lue lisää asumisoikeusasumisesta 

YH Kodit tarjoaa sinulle kodin, joka vastaa tarpeitasi

YH Kodit tekee asumisesta helppoa ja mukavaa lähellä oppilaitoksia. Olitpa sitten opiskelija tai perhe, löydät varmasti sopivan asunnon, joka vastaa tarpeitasi ja toiveitasi. Hae asumisoikeusasuntoa YH Kodeilta ja nauti helposta asumisesta!

Lisää samasta aiheesta

Asunnon hakeminen

Asunnon hakemisen opas

Oletko muuttamassa uuteen kotiin? Seuraavassa oppaassa käymme läpi vuokra-asunnon hakemisen vaiheet sekä kerromme, kuka voi hakea YH Kotien vuokra- ja senioriasuntoja.
Lue lisää
Asunnon hakemisen opas