Siirry pääsisältöön

Vuosi 2023 YH Kodeilla

Aihe: Yritysuutiset

Vuosi 2023 YH Kodeilla

Toimintakertomusvideo

Toimitusjohtajan terveiset

Vuosi 2023 oli toimialallamme vaikea, mutta YH Kodit suoriutui haastavasta vuodesta olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. 

Suomen taloutta rasittivat muun muassa Ukrainassa käytävä sota, kohonnut inflaatio ja kasvaneet korkokulut. Kuluttajien ostovoimaa leikkasivat kuluttajahintojen ja korkojen nousu sekä korkealla pysynyt energian hinta. Näiden tekijöiden seurauksena asuntomarkkinat Suomessa hiljenivät.

Asuntokauppojen kokonaismäärät putosivat noin 25 prosenttia vuodesta 2022 ja uudisasuntojen kauppamäärät jopa yli 70 prosenttia. Myös asuntorakentaminen jarrutti voimakkaasti: vuonna 2023 koko Suomessa valmistui uusia asuntoja vielä yli 40 000, mutta asuntoaloitukset putosivat 23 000 asuntoon ja uudet rakennusluvat 21 000 asuntoon. 

Seurasimme asuntomarkkinatilanteen kehittymistä tarkasti emmekä aloittaneet uusien omistusasuntojen rakentamista vuoden 2023 aikana. YH Kodeilla on kuitenkin edelleen rakenteilla ja suunnitteilla vuokra-asuntoja, sillä haluamme jatkossakin tarjota asukkaillemme uusia, laadukkaita koteja.

Kiitos henkilöstölle, yhteistyökumppaneille, omistajille ja asukkaille hyvästä ja rakentavasta yhteistyöstä myös vuoden 2023 aikana!

Katso myös videomme Vieraalla maalla. Tampereen korjausrakentamisen porukka vierailee Turussa.

Terveisin,
Janne Tuominen
YH Kodit Oy:n toimitusjohtaja

Taloudelliset tunnusluvut

Lisää samasta aiheesta

Yritysuutiset

Vuosi 2022 YH Kodeilla

Miten vuosi 2022 meni YH Kodeilla? Lue toimitusjohtajan terveiset sekä katso toimintakertomusvideo.
Lue lisää
Vuosi 2022 YH Kodeilla