Siirry pääsisältöön

Saanko järjestää asunnossani juhlat?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Saanko järjestää asunnossani juhlat?

Mitä tulee huomioida, jos järjestän perhejuhlat?

YH Kotien järjestyssäännöt ei velvoita, että juhlista tulisi informoida etukäteen naapurustoa. On kuitenkin hyvien tapojen mukaista ilmoittaa, jos asunnosta saattaa kantautua arjesta poikkeavia ääniä, esimerkiksi musiikkiesitysten muodossa tai liikehdintää on totuttua enemmän.

Jos vieraita on tulossa paljon, kannattaa pohtia, voisiko vieraiden saapumista porrastaa niin, että mahdollisesti pieni asunto ei täyty hetkessä. Tällöin asunnosta voi istumapaikkojen lisäksi loppua myös happi. Lisäksi äänitasot voivat nousta huomaamatta häiritseviksi.

Joissakin YH Kotien kiinteistöissä on kerhohuoneita. Näitä saa hyödyntää perhejuhlien pitopaikkana. Myös taloyhtiöiden yhteisiä piha-alueita voi hyödyntää järjestyssääntöjen puitteissa ja naapureiden rauhaa kunnioittaen. Jos suhteet naapureihin ovat hyvät, voit harkita kutsuvasi heidät mukaan juhliin. Tämä voi edistää hyvien naapurisuhteiden ylläpitoa.

YH Kodeilla on muutamia vierasparkkipaikkoja. Kartoita etukäteen myös muut lähialueen parkkitilat, jotta saapuvat vieraat eivät pysäköi autojaan sakkopaikoille tai tuki pelastustietä.

Mitä tulee huomioida, jos järjestän illanistujaiset?

Tampere ja Turku sekä niiden lähikunnat ovat täynnä erilaisia kesätapahtumia. Lisäksi kesällä tulee telkkarista useita urheilutapahtumia, joita on mukava kokoontua katsomaan ystävien kanssa. Kesän tapahtumat ja festivaalit voivat houkutella järjestämään asunnolla kisastudioita, etkoja ja jatkoja. Ymmärrämme täysin tämän houkutuksen, mutta on tärkeää pitää mielessä, että erityisesti yöllä äänet voivat helposti kantautua naapurien asuntoihin.

On hyvien tapojen mukaista ilmoittaa naapurustolle, kun järjestää asunnollaan illanistujaisia. Ilmoitukseen voi lisätä arvion siitä, milloin juhlijat poistuvat asunnosta, ja kertoa noudattavansa yörauhaa.

Muista kunnioittaa yörauhaa

  • Hiljaisuus on klo 22–07 välisenä aikana.
  • Ole valmis keskustelemaan naapurien kanssa, jos heillä on huolia tai asunnostasi kantautuvat äänet häiritsevät. Ystävällinen ja joustava asenne auttaa pitämään naapurisuhteet kunnossa.

 Kuuluuko naapurista melua?

  • Jos naapurista kuuluva melu on häiritsevää, käy keskustelemassa hänen kanssaan.
  • Jos keskustelu ei auta ja melu on toistuvaa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Muista selvittää asunnon numero, josta häiriötä tulee.
  • Vakavissa tapauksissa, joissa melu on häiritsevää ja pelottavaa, voi olla tarpeen soittaa paikalle poliisi.

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Saako parvekkeella grillata?

Tässä tekstissä käsitellään millaisia grillejä voit käyttää YH Kotien asuntojen parvekkeilla ja pihoilla. Samalla käydään läpi yleisiä käytäntöjä ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja grillauksen yhteydessä.
Lue lisää
Saako parvekkeella grillata?