Siirry pääsisältöön

Mikä on huoltoyhtiön rooli ja mitkä ovat sen tehtävät taloyhtiössä?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Mikä on huoltoyhtiön rooli ja mitkä ovat sen tehtävät taloyhtiössä?

Talokirjan ylläpito:

Talokirjan ylläpito on tärkeä osa huoltoyhtiön tehtäviä. Ovia ei aukaista kuin asunnoissa kirjoilla oleville. Oven avaus on maksullinen. Tämä varmistaa turvallisuuden taloyhtiön tiloissa. Ilmoitathan muuttojen yhteydessä muuttavien henkilöiden tiedot huoltoyhtiölle.

Lämmitysjärjestelmän ylläpito:

Huoltoyhtiö vastaa lämmitysjärjestelmän toimivuudesta ja lämpötilan hallinnasta. Asukkaita kehotetaan olemaan yhteydessä huoltoyhtiöön, mikäli he epäilevät pattereiden toimivuutta tai kokevat vetoa huoneistoissaan. Tavoitelämpötila pidetään 20 asteessa varmistaen asumismukavuuden.

Korjaus- ja huoltotyöt:

Huoltoyhtiö suorittaa pieniä korjauksia ja säätöjä tarvittaessa. Isommat korjaustyöt toteutetaan erillisellä tilauksella. Mikäli havaitset kodissasi, talossa tai pihalla vikoja tai puutteita, ilmoitathan niistä huoltoyhtiöön vikailmoituksella. Vikailmoitus on helppo tehdä oma.yhkodit.fi -sivujen kautta. 

Siivouspalvelut:

Yleiset tilat siivotaan säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa. Erityisesti keväisin toteutetaan perusteellisempaa siivousta, joka sisältää hiekanpoiston, pölynsidonnan ja roskien poiston. Lisäksi keinut ja pihakalusteet palautetaan paikoilleen kesän kynnyksellä, ja mahdolliset kuopat täytetään.

Kesähuolto:

Kesäisin viherpalvelu vastaa yhteisten pihojen hoidosta. Tämä sisältää mm. lannoitukset, rikkakasvien poiston sekä pensaiden ja aidanteiden leikkaamisen. Huoltoyhtiö vastaa nurmikon leikkaamisesta. Mikäli asunnon yhteydessä on oma piha, vastaa asukas sen hoidosta.

Syyskunnossapito:

Syksyisin huoltoyhtiö vastaa lehtien poistamisesta yhteisiltä alueilta, auramerkkien lisäämisestä ja keinujen sekä pihakalusteiden varastoinnista.

Talvikunnossapito:

Talvisin huoltoyhtiö huolehtii lumitöistä ja liukkauden torjunnasta. Lumisateen jälkeen alueet aurataan, ja pääkulkuväylät sekä paikoitusalueet hiekoitetaan varmistaen turvallisen liikkumisen. 

Yhteenvetona huoltoyhtiön tehtävät taloyhtiössä ovat monipuolisia ja tärkeitä asukkaiden viihtyvyyden ja kiinteistön kunnossapidon kannalta. Säännöllinen huolto ja ylläpito varmistavat taloyhtiön toimivuuden ja asukkaiden hyvinvoinnin niin arjen sujuvuuden kuin ympäristön viihtyisyyden osalta.

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Mitä tehdä, jos naapuri metelöi?

Naapurisopu edellyttää molemminpuolista huomaavaisuutta, sillä kun kaikki ottavat toisensa huomioon ja antavat myös toisilleen tilaa elää, naapureiden välit pysyvät kunnossa ja taloyhtiön henki säilyy hyvänä.
Lue lisää
Mitä tehdä, jos naapuri metelöi?