Siirry pääsisältöön

Miten asukastoimikuntaan pääsee mukaan?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Miten asukastoimikuntaan pääsee mukaan?

Näin pääset mukaan asukastoimintaan

Hyvä tapa aloittaa asukastoiminnassa on osallistua taloyhtiön asukaskokoukseen. Kokouksessa sana on vapaa, joten voit esittää korjaukseen, huoltoon ja yhteisiin tiloihin liittyviä toiveita, ehdottaa talkoiden, pihajuhlien ja kerhotoiminnan järjestämistä. Asukaskokous pidetään yleensä syksyisin asukkaiden toimesta, mutta se voidaan kutsua koolle myös silloin, kun asukkaat haluavat käsitellä tiettyä asiaa.

Jos haluat suunnitella tapahtumia ja yhteisiä hankintoja, sinun kannattaa hakea taloyhtiösi asukastoimikuntaan. Toimikunta valvoo asukkaiden etuja, joten siihen kuulumalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa suoraan esimerkiksi vuokrataloyhtiön järjestyssääntöihin sekä saunan, pesutuvan ja autopaikkojen varauskäytäntöihin. Lisäksi kaikille taloyhtiöille on varattu vuosittainen määräraha, jonka käytöstä päättää asukastoimikunta. Asukastoimikunnan puuttuessa voit myös alkaa taloyhtiön yhteyshenkilöksi, joka pitää yhteyttä asukasisännöitsijään asukkaiden puolesta.

Sinä vaikutat, minkälaisessa taloyhtiössä asut. Asukastoiminta on tärkeää vapaaehtoistyötä oman kotitalosi hyväksi. Sen avulla saat myös loistavan tilaisuuden tutustua naapureihisi ja tehdä taloyhtiöstä enemmän asukkaidensa näköisen ja entistä viihtyisämmän.

Tutustu vuokra- ja asumisoikeusasukkaille tarkoitettuun asukastoimintaan taloyhtiösi asukassivuilla, josta löydät myös materiaalit ja ohjeet kokouskäytännöistä sekä tarkempaa tietoa asukastoimikunnan toiminnasta.

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Kuinka voin viilentää asuntoa helteiden aikaan?

Lue vinkit, joiden avulla voit viilentää kotiasi kuumina päivinä.
Lue lisää
Kuinka voin viilentää asuntoa helteiden aikaan?