Siirry pääsisältöön

Miksi astianpesukone täytyy tulpata?

Aihe: Naapurin puolesta kyselen

Miksi astianpesukone täytyy tulpata?

Turvallisuus ennen kaikkea

Ensinnäkin, astianpesukoneen tulppaus on olennainen turvallisuustoimenpide. Estämällä veden vuotamisen varmistat, että asunto jää muuton yhteydessä turvalliseksi ja ilman ylimääräisiä riskejä.

Vahinkojen ehkäisy

Toiseksi, tulppaus on avain vahinkojen ehkäisyyn. Veden vuotaminen astianpesukoneesta voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja lattioille, seinille ja kalusteille. Tulppaus varmistaa, että mahdolliset vuodot havaitaan ja korjataan ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia ja kalliita korjauskustannuksia.

Sääntöjen noudattaminen

Kolmanneksi, monissa asuinrakennusten ja vuokra-asuntojen sopimuksien ehdoissa on sääntöjä tai määräyksiä, jotka vaativat astianpesukoneen asianmukaista asennusta ja tulppausta. Näiden sääntöjen noudattaminen on tärkeää sekä oman että naapureiden turvallisuuden kannalta.

Miten tulppaus tehdään?

Erityisesti silloin kun irrotat astian- tai pyykinpesukonetta, on tärkeää tulpata liitännät. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tulee laittaa tulpat vedenotto- ja poistoputkien päihin. Näin estetään hanasta valuvan veden pääsyn kaappiin tai lattialle putkien päistä. Jos et löydä tulppia asunnosta, voit hankkia niitä esimerkiksi rautakaupasta. Huomioithan, ettei pelkkä teippaus tai mehupurkin korkki riitä tulppaukseen. Voit myös pyytää apua huoltoliikkeeltä, jos tarvitset.

Asennus ammattilaisen toimesta

Astianpesukoneen asennus tulee aina tilata ammattilaiselta, ja työstä saatu kuitti tulisi säilyttää mahdollisten vahinkojen varalta. On tärkeää muistaa, että vakuutusyhtiö ei välttämättä korvaa vahinkoja, mikäli astianpesukonetta ei ole asennettu ammattilaisen toimesta.

Tärkeää! Varmista, että tulppaukset ovat kunnossa ennen kuin poistut asunnosta.

Eräs asukkaistamme muutti pois jättäen tulppaukset tarkistamatta. Vaikka hana oli kiinni, se oli vuotanut, eli hanan sulkemiseen ei voi luottaa. Isännöitsijä meni tarkastamaan asuntoa seuraavana päivänä ja huomasi veden valuneen jo olohuoneen puolelle. Vahingot jäivät asukkaan vastuulle ja korvattaviksi kotivakuutuksen kautta. Tämä korostaa kotivakuutuksen tärkeyttä, sillä vakuutusten välillä on eroja. Vesivahingot voivat tapahtua nopeasti, joten on tärkeää olla varautunut mahdollisiin riskitilanteisiin. Onneksi isännöitsijä reagoi tilanteeseen nopeasti ja esti tilanteen pahenemisen.

Muistilista muuttajalle:

  • Tarkista, että astianpesukoneen letkut ja sähköjohdot ovat kunnossa ja ehjät.
  • Irrota astianpesukoneen virtajohto seinästä ja sulje vesihana ennen muuttopäivää.
  • Jos et löydä astianpesukoneen tulppia tai muita tarvikkeita, varaa aikaa ostoksille ennen muuttopäivää.
  • Tyhjennä astianpesukone ja puhdista se sisältä ja ulkoa ennen muuttoa.
  • Varmista, että muuttoautoon on varattu tilaa astianpesukoneelle ja että se on turvallisesti kiinnitetty kuljetuksen aikana.
  • Tee tarvittaessa sopimus LVI-alan asentajan kanssa astianpesukoneen irrottamisesta ja asentamisesta uudessa kodissa.
  • Päivitä kotivakuutus uuden asunnon tietoihin, mukaan lukien astianpesukoneen tiedot ja arvo.
  • Tarkista, että uudessa kodissa on asianmukaiset liitännät astianpesukoneelle ja että se sopii valitsemaasi tilaan.
  • Kun astianpesukone on asennettu uuteen kotiin, testaa sen toimivuus varmistaaksesi, että se on oikein kytketty ja toimii kunnolla.

Yhteenveto

Astianpesukoneen tulppaus on tärkeä askel muuttaessasi pois. Se on avain turvallisuuteen ja vahinkojen ehkäisyyn. Muista siis aina varmistaa, että astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen tulppaus ja asennus hoidetaan asianmukaisesti. – näin voit nauttia turvallisesta ja huolettomasta kodista ilman ylimääräisiä riskejä. Tulppausta ei tarvitse tehdä jos astianpesukone ei lähde muutossa seuraavaan asuntoon.

Lisää samasta aiheesta

Naapurin puolesta kyselen

Miten voisin tutustua naapureihin?

YH Kodit haluavat tukea pitkäkestoista asumista, ja yhtenä kulmakivenä mukavaan asumiseen ovat hyvät naapurisuhteet. Hyvät suhteet naapureihin vähentävät järjestyshäiriöitä ja madaltavat kynnystä pyytää apua arjen pieniin ongelmiin, kuten perinteiseen sokerin lainaamiseen. Tai jos lapselta unohtuu avain sisälle, on helpompi hakea apua naapurista, kun kaikki ovat tuttuja. Naapureista on mahdollista saada ystäviä, jotka kulkevat rinnalla läpi elämän.
Lue lisää
Miten voisin tutustua naapureihin?